~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~ Vår totalrenovering av PALATSET

Uppdaterar mer sällan nu när vi är "färdiga", eller det blir man aldrig.

måndag, mars 06, 2006

H U S E T !

Vi har köpt ett hus! Palatset (JA! det heter så) Här kommer du kunna följa renoveringen. Det är TOTAL renovering som gäller *puh* Vi gav 2,1 miljon för huset och räknar med 600-700 000 i renovering. Nytt tak, ny värmepump, nytt kök, nya badrum,,, ja allt. Det vi behåller är parkettgolvet i vardagsrummet och matsalen (men det ska slipas) annars byter vi alla golv och målar och tapetserar alla tak/väggar. Alla bilder kan ses större om du klickar på dem.


Här är baksidan fast med HUVUDINGÅNGEN. Man kommer i på övervåningen där det finns 3 sovrum, entre, hall, kök, matsal, vardagsrum, badrum, gästtoa och klädlkammare.

Detta är framsidan eller där ena entren ligger, NEDERvåningen kommer man in på då. Här finns entre, hall, 3 tonårssovrum, gillestuga med öppen spis, tvättstuga, toa/duschrum och en massa förråd :) och ingång inifrån till de 2 garagen Vi kommer nog mest använda ANDRA ingången (se första bilden )

M Ä K L A R E N S F A K T A :
Typ: Villa, 1 plan i souterräng.
Kategori: Friliggande villor
Rum: 7
Boarea: ca 250 kvm
Biarea: ca 136 kvm
Tomtarea: ca 1424 kvm
Byggnadsår: 1965
Begärt pris: 2 400 000 kr /Bud
Beskrivning: Mycket stor och gedigen villa med gångavstånd ner till centrum. Närhet till stadsparken och dess sköna strövområden. Stort härligt vardagsrum samt matplats, utgång till en skön uteplats och till trädgården. Planlösning BOTTENVÅNING HALL. Från hallen kommer man in i ett stort VARDAGSRUM med viss utsikt över Vättern, öppen spis. I anslutning till vardagsrummet har man en separat MATPLATS, med en utgång till en skyddad uteplats i söderläge, som även leder ner till trädgården. RYMLIGT KÖK spis/fläkt, kyl/frys, diskmaskin. I den här delen av villan ligger det 3 SOVRUM. I sovrummen finns det gott om garderober. KLÄDKAMMARE. BAD/WC med klinkersgolv och halvkaklade väggar. WC med klinkersgolv och halvkaklade väggar. SUTERRÄNGVÅNING Man kommer ner till en HALL och härifrån har man även en extra ingång till villan. ALLRUM öppen spis. SOVRUM. SOVRUM. Det finns ett litet praktiskt förråd under trappan. DUSCH/WC med klinkersgolv. MATKÄLLARE. PANNRUM. FÖRRÅD. TVÄTTSTUGA med tvättmaskin. FÖRRÅD. DUBBELGARAGE här finns även vatten och avlopp. VIND Halva vinden är golvad. ÖVRIGT I vardagsrummet och matplatsen är det parkettgolv, i de övriga rummen är det plastmatta.

Byggnadssätt Bjälklag av gjutna valv. Fasad av tegel. Takbeklädnad: takpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: självdrag. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: olja. Fastighetsbeteckning Palatset 4 Tomtbeskrivning Tomtarea 1 424 m² (friköpt). (Äganderätt) Ekonomi Begärt pris: 2 400 000 kr /Bud Taxeringsvärdet är 1 706 000 kr varav byggnadsvärde 1 257 000 kr(fastställt 2003)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida